Werkwijze


Wanneer u gebruik wilt maken van de uitlaatservice Woef dan maken wij een afspraak voor een kennismakings gesprek bij u thuis.


Tijdens dit gesprek maken wij kennis met u en uw hond(en)

Ook vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen m.b.t. uw hond(en) Natuurlijk beantwoorden wij ook eventuele vragen van uw kant. Mocht u speciale wensen hebben maak ze gerust kenbaar.


Als uw hond mee gaat lopen in de roedel moet hij/zij minimaal 8 maanden oud zijn.

 

Na het kennismakingsgesprek kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingswandeling. Tijdens deze wandeling loopt uw hond aangelijnd met de groep mee. Zo kunnen we zien hoe de hond reageert op de roedel en de roedel op uw hond.


Na overeenstemming wordt er een sleutelcontract getekend en de algemene voorwaarden besproken.


Natuurlijk mag u altijd met uw hond mee lopen om te zien hoe uw hond zich vermaakt gedurende de wandeling.


We halen uw hond op in een daarvoor speciaal ingerichte bestelbus voorzien van goed schoon te houden antislip vloer en kennelpanelen om de honden wel apart van elkaar te kunnen vervoeren. 


Aangekomen in het bos draait alles om plezier en vertrouwen. Wij werken op een positieve wijze met honden en dat betekent dat er zeker wel grenzen en regels zijn, maar dat we die grenzen en regels duidelijk maken door het belonen van gewenst gedrag. Ongewenst gedrag wordt niet bestraft maar zoveel mogelijk voorkomen. Mocht er toch ongewenst gedrag ontstaan dan gaan we er aan werken. Tijdens het wandelen maken we graag (groeps)foto’s, om die te kunnen maken werken we ook met uw hond aan de basis gehoorzaamheid zoals “Zit en blijf” en Down en Blijf (mocht u een andere commandos aangeleerd hebben dan komen we daar vanzelf achter).



Wij werken met vrijwilligers en zijn een erkend leerbedrijf voor stagiaires van de MBO scholen Aeres Barneveld, Yuverta.


.